Hoi, ik ben Jan Verhoef.

Als ervaren en betrokken ondernemerscoach bied ik exclusieve en de meest praktische online ondernemerscursussen voor ambitieuze Zelfstandige Professionals (Zzp’ers), zoals jij.

Met mijn dienstverlening wil ik je inspireren en stimuleren in je ontwikkeling tot allround ondernemer en je helpen bij het bouwen van een solide, onderscheidende en winstgevende business, binnen een ontspannen setting met uitdagend toekomstperspectief.

 ik richt me vooral op Zelfstandige Professionals (Zzp’ers), die…:

 • minimaal beschikken over MBO opleidings- en/of ervaringsniveau

 • werken om te leven en niet leven om alleen maar 24/7 in hun onderneming te werken

 • zichzelf als mens en ondernemer steeds verder willen ontwikkelen

 • hun onderneming voor eens en voor altijd naar een volgend kwaliteitslevel willen tillen

 • bereid zijn tijd en geld in hun groei te investeren (en niet altijd “voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten”)

 • ervan overtuigd zijn dat je alleen kunt groeien door voortdurend uit je comfortzone te stappen en vaste denk- en werkpatronen los te laten

 • bereid zijn gedisciplineerd te werken aan het bouwen van een solide basisfundament (en niet na een maand alweer opgeven…)

 • het liefste van huis uit (online) willen studeren op momenten die hen zelf het beste uitkomen

 • GROOTS willen (leren) denken en ambitieuze, keiharde financiële doelen durven vast te leggen

 • er 100% van overtuigd zijn dat ze hun doelen, idealen en ambities ook daadwerkelijk zullen realiseren!

de waarden van mijn dienstverlening

De waarden van mijn dienstverlening geven aan waar mijn business voor staat en hebben betrekking op de resultaten die jij door juiste toepassing van mijn diensten kunt behalen. In dat kader zijn mijn belangrijkste waarden onder andere gericht op:

 • ontwikkeling: ik wil je bewust maken van je huidige ondernemersmindset én hoe je deze verder kunt ontwikkelen, waardoor je je denken & handelen als ondernemer naar een volgend level tilt en de basis legt voor een succesvolle groei van je freelance onderneming

 • structuur & samenhang: ik help je (op basis van een eenvoudige, bijna “schoolse” methodiek) bij het aanbrengen van focus, structuur & samenhang in al je ondernemingsactiviteiten. Daardoor ga je proactief te werk, in plaats van 24/7 te jachten en te jagen, en kun je in alle innerlijke rust en met plezier ondernemen

 • status & onderscheid: ik leer je hoe je je met je business nog echt van anderen kunt onderscheiden en met je USP(‘s) makkelijker een plekje kunt veroveren in de toch al overvolle markt. Daardoor bouw je een expertstatus op, trek je interessante opdrachtgevers aan, krijg je (nog) meer respons op waardevolle content (website, sociale media), groeit je mailinglijst en kun je leads nog eenvoudiger omzetten naar sales

 • financiële zekerheid: alle inspanningen zijn gericht op het genereren van voldoende cash flow (zodat je je maandelijkse lasten kunt betalen) en op het maken van voldoende winst (zodat je geld overhoudt om te investeren en om leuke dingen te kunnen doen)

 • toekomstperspectief: ik help je bij het creëren van een uitdagend toekomstperspectief voor je onderneming, waardoor je vol trots en zelfvertrouwen in alle vrijheid en (financiële) onafhankelijkheid je doelen, idealen en ambities kunt realiseren – welke invulling JIJ daar persoonlijk ook aan wilt geven

onderscheidende aspecten van mijn dienstverlening

5 PIJLERS VAN SUCCESVOL FREELANCE ONDERNEMEN
Mijn dienstverlening is gebaseerd op mijn 5 Pijlers van Succesvol Freelance Ondernemen…=> en biedt daardoor optimale samenhang tussen de Mens die je bent, je Ondernemersmindset, je Merk, je Marketing en je Sales. Deze combinatie van grootheden is exclusief en kom je nergens anders tegen in de markt.

Door de praktische toepassing van geboden totaalkaders vergroot je de grip op je totale business, creëer je voor je onderneming een uitdagend toekomstperspectief en richt je al je inspanningen uiteindelijk op het Ideale Leven dat JIJ wilt leven – welke invulling jij aan dat Ideale Leven persoonlijk ook geeft.

PRAKTISCH DIDACTISCH MODEL
Binnen mijn online opleidingsconcepten hanteer ik een uniek, weloverwogen didactisch model. Daarmee vat je (op basis van een bijna “schoolse” methodiek) alle theoretische uitgangspunten eenvoudig samen met krachtige statements.

Noteer ze in de Werkboeken die ik voor ’t gemak alvast als Format voor je heb klaargezet. Het maken van (bijvoorbeeld) je Marketingplan wordt daardoor eerder een eenvoudige invuloefening, dan een tijdrovende en inspannende klus.

PRAKTISCHE ANALYSETOOLS
Met de geboden unieke tools maak je een praktische analyse van belangrijke onderdelen van je werk. De analyse-uitkomsten geven je perfect inzicht in aspecten, die je verder wilt/moet ontwikkelen en verbeteren.

mijn historie

Mijn werkzame leven kun je opdelen in grofweg 3 perioden. Na mijn militaire dienst heb ik jarenlang gewerkt in de sociale sector, met als achtergrond orthopedagogiek (speciale opvoedkunde). Daarna heb ik meer dan 15 jaar gewerkt bij Perscombinatie BV (tegenwoordig De Persgroep), uitgever van een aantal bekende dagbladen, waaronder De Volkskrant, Trouw en Algemeen Dagblad.

Bij Perscombinatie heb ik verschillende managementfuncties bekleed, waaronder Manager Customer Services, Districtsmanager Distributie en Salesmanager Losse Verkoop. Ook bij Perscombinatie heb ik een geweldig interessante tijd gehad: een onderneming met een prettige, uitdagende bedrijfscultuur. Zeer resultaat- & klantgericht, met optimaal aandacht voor (de verdere ontwikkeling van) medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

In  2004 heb ik mijn eigen onderneming Sales Force Consulting opgericht. Enerzijds richt ik me op Mkb-ondernemingen (zie mijn website https://verkoopstrategie.nl), anderzijds op dienstenverlenende Zelfstandige Professionals (https://freelanceboost.nl).

Zelf vind ik het altijd prettig om focus én heldere structuren aan te brengen, inclusief de samenhang tussen deze structuren. Daarbij is het naar mijn idee belangrijk dat je je altijd beperkt tot zaken en activiteiten, die aantoonbaar een bijdrage leveren aan het hoofddoel van je onderneming: winst/rendement. Alle overige zaken laat je verder buiten beschouwing. Immers: je onderneming managen is ook kiezen voor de zaken die je NIET doet. Vanuit een solide basisstructuur kun je vervolgens stap voor stap werken aan de verdere groei van jezelf als ondernemer en aan het succes van je onderneming.

Bovendien ben ik er een groot voorstander van om te werken met SMART-geformuleerde doelen en doelstellingen (KPI’s). Activiteiten die je niet meet, kun je ook niet managen. Door het werken met prestatie-indicatoren kun je periodiek je werkelijke voortgangsresultaten goed meten en zo nodig direct actie ondernemen om alsnog je targets te behalen.

Vriendelijke groet,
Jan Verhoef
06 21 86 00 44